Guguluf cu mure si iaurt

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2017 | 5556 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Mai jos regasiti un chec delicios cu mure, pe care eu l-am copt in forma de guguluf.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 3 oua mari
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 g mure
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mure si iaurt:

Amesteci faina cu praful de copt si cu sarea.
Speli murele bine si le lasi la scurs.
Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine (cel putin un minut) dupa fiecare adaugare.
Peste crema de unt si de oua, pui alternativ din ingredientele uscate si din iaurt. Mixezi usor, pana cand compozitia e omogena. La final, adaugi esenta de vanilie si zeama de lamaie si omogenizezi.
Incorporezi usor si murele cu ajutorul unei spatule, cu miscari de jos in sus.
Preincalzesti cuptorul la foc mediu (180 de grade C) si tapetezi cu unt si faina o tava de guguluf sau una de chec mai mare. Torni compozitia in tava si o nivelezi. 
Introduci checul in cuptorul incins si il coci timp de aproximativ 50-55 de minute, pana cand este bine rumenit si trece testul cu scobitoarea. Il lasi la racit in tava, timp de 10-15 minute, apoi il rastorni pe un gratar. Il poti servi alaturi de un pahar cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mure si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Guguluf de cacao